انواع شیرینی خانگی عید، 40 سوغات ایرانی خوشمزه! | محبوب ها

نوشته شده در موضوع دسته‌بندی نشده در 05 نوامبر 2017

مناسبت ها: بوی عید و بهار و نوروز همه همراه با شادی و خوشی است. یکی از شادی های هر ساله خوردن شیرینی و خوراکی های خوشمزه ایرانی است که حتما همه با هیجان و ذوق زیادی آنها را نوش جان می کنند. در این مطلب از کمپین نوروزی انواع شیرینی ایرانی را برای شما معرفی می کنیم که در سرتاسر ایران پخته میی شود. با شناخت از انواع شیرینی خانگی مخصوص عید می توانید انتخاب های هیجان انگیزتری داشته باشید:

کلمپه: شیرینی سنتی شهر بم که در کرمان هم پخته می ‌شود. کلمپه شبیه کلوچه است ولی درونش مخلوط خرما و پودر هل و مانند آن وجود دارد.

قرابیه: شیرینی مخصوص تبریز است ولی در شهرهای دیگر هم پخته می شود. مواد لازم قرابیه بادام، شکر، تخم مرغ و پسته است.

نان پر: شیرینی مخصوص کرمان که ترد و سبک است. در زمان های قدیم که فر و انواع قالب در خانه وجود نداشت، پخته می شد و از پر برای تزیین آن استفاده می شد به همین دلیل اسم نان پر را گرفته است.

شیرینی کشمشی: این نوع شیرینی از محبوب ترین شیرینی ایرانی است. اگر کشمش دوست دارید هم که دیگر حتما بخوبی آن را می شناسید.

ساق عروس: این شیرینی خوشمزه با خمیر مخصوص درست می شود که میان آن از پودر بادام، هل، قند و گلاب پر می شود و دو طرف آن با شیره غلیظ و پود پسته تزیین می شود.

حاجی بادام: این شیرینی مخصوص شهر یزد و دارای جوز و آرد نخودچی بوده که ار نظر غذایی ارزش بالایی دارد.

لوز زعفرانی: از سوغات تبریز و دارای بادام و زعفران است.

اریس: ریس یا سوت شیرنی ‌سی از شیرینی‌ تبریز است که از شیر، شکر، وانیل، پسته و کاکائو درست می شود.

باقلوا: در شهرهای مختلف ایران پخته می شود و عموما مربوط به قسمت های ترک زبان است.

راحت الحلقوم: اصل آن در کشور ترکیه درست می شود ولی از سوغات شهر تبریز هم هست. این شیرینی در انواع ساده و مغزدار وجود دارد.

نقل: از سوغات ارومیه است که با شیره شکر و دانه های معطر مانند هل، خلال بادام و طعم دهنده ها تهیه می شود.

گز: اغلب در اصفهان تهیه می شود ولی در شهرهای دیگر هم وجود دارد. این شیرینی از انگبین یا گز انگبین ساخته می شود.

برشتوک: این نوع شیرینی ایرانی بر اساس نوع آرد مصرفی به نام برشتوک گندم و برشتوک نخودچی نامیده می شود.

نخودچی: این شیرینی ایرانی از محبوب ترین ها است و از آرد نخودچی، کره و هل تهیه می شود.

کاک: یوخه یا کاک سوغات شهرهای کرمانشاه، ایلام و شیراز است. ورقه های نازک و خاک قند از مشخصه های اصلی آن است.

کله کنجی: این شیرینی در ایلام و با مخلوطی از خرما و کنجد درست می شود.

مسقطی جنوب: در زمان های قدیم این حلوا از بندر مسقط به سواحل خلیج فارس در ایران آورده می شد. در شهرهای بندرعباس، بوشهر و چند شهر جنوبی این نوع شیرینی زرد رنگ پخته می شود.

کلوچه خرمایی: از شیرینی های استان سیستان و بلوچستان و شهر اهواز است.

نان چای: در زنجان، قزوین و همدان پخته می شود. مواد این شیرینی آرد، ماست، تخم مرغ و کره است.

نان شیرمال: سوغات سمنان است و از آرد گندم و شیر و روغن پخته می شود. شبیه به فطیر است ولی در خمیر آن از شیر استفاده می شود.

لندو: از شیرینی های سیستان و بلوچستان و زاهدان است که با خرما، گندم و کنجد تهیه می شود. در سیستان به عنوان میان وعده هم مورد استفاده قرار می گیرد.

قتلمه: این شیرینی هم از سیستان  و بلوچستان است و از خمیر مخصوص تهیه می شود.

رنگینک:  از شیرینی های جنوب کشور هرمزگان، بوشهر، جنوب فارس و استان خوزستان است و با آرد، خرما و گردو درست می شود و بسیار مقوی است.

کلوچه مسقطی: این شیرینی از خوراکی های محبوب شیراز است. کلوچه اش از آرد، تخم مرغ و شکر و مسقطی از آب، شکر، نشاسته و گلاب تهیه می شود.

شیرینی بهشتی: از آرد، روغن و پودر قند تهیه می شود و درست کردن آن بسیار ساده است. این شیرینی از سوغات شهر قزوین است.

پادرازی: از سه آرد نخودچی، گندم و برنج تهیه می شود و از شیرینی های استان گیلان است. پسته چرخ شده، کنجد و هل هم در این شیرینی وجود دارد.

نان چرخی: از شیرینی های خوشمزه شهر قزوین است. به دلیل اینکه با چرخ گوشت دستی و با قالب مخصوص تهیه می شود، این نام را دارد.

شیرینی توت: این شیرینی معطر با هل تهیه می شود. درست کردن آن بسیار ساده است. نیازی به فر و حتی پخت ندارد! استفاده از رنگ های خوراکی برای جذاب کردن آن پیشنهاد می شود.

سوهان: این شیرینی که همیشه در کنار شهر قم به زبان می آید از جوانه گندم تهیه می شود. آرد سبوسدار، شکر، روغن، تخم مرغ، هل، زعفران و مغز پسته هم در تهیه سوهان استفاده می شود.

سوهان عسلی: سوغات اصفهان از شیرینی های سنتی ایزان است. بادام، شکر و زعفران، عسل و روغن در تهیه آن به کار می رود. بکار می‌رود.

کماچ سهن: شیرینی مخصوص شهر بم در کرمان است. آرد سمنو برای خمیر آن استفاده می شود. مابین آن هم با خرما، مغز گردو، بادام و پسته پر می شود.

نان برنجی: شیرینی محلی و سوغات شهر قزوین و کرمانشاه است. آرد برنج، آرد گندم، پودر شکر، روغن جامد، تخم مرغ، گلاب و هل از مواد تشکیل دهنده نان برنجی است.

شیرینی شکری: از شیرینی ‌های سنتی است که با آرد، کره، شکر و تخم مرغ تهیه می شود. سطح شیرینی با شکر پوشانده می شود.

شیرینی عسلی: شیرینی عسلی به سادگی تهیه می شود و از سوغات شهر شهر گرگان است.  

نان پنجره ای: شیرینی پنجره ‌ای یا خاتون پنجره از آرد سفید گندم، تخم‌ مرغ، پودر نشاسته، گلاب و روغن تهیه می شود و با خاک قند تزیین می شود.

قماق: از شیرینی های ساری است ولی هیچ ماده شیرین کننده ای درون آن وجود ندارد و به عنوان میان وعده و همچنین برای بیماران دیابتی استفاده می شود.

باسلوق: سوغات شهر اراک، مراغه و ملایر است. در این شیرینی شیره انگور، نشاسته، مغز بادام، گردو و ادویه وجود دارد.

نان فطیر: در این نوع خوراکی اغلب خمیر مایه نزده به کار می رود و در شهرهای مختلف ایران تهیه می شود.

قطاب: مخصوص شهر یزد است که خمیر آن با ماست، آرد و زرده تخم مرغ ساخته می شود. قسمت داخلی از پودر بادام، پودر قند و هل پر شده و سپس درون خاک قند غلطانده می شود.

برای همراهی با  کمپین بوی عیدی چیدانه از  رسم و رسوم، خانه تکانی، خریدهای عید، ترافیک اسفند،سفره هفت سین، شکوفه های بهاری درختان، سفرهایی که می روید یا هر چیزی که برای شما تداعی کننده روزهای عید است عکس بگیرید و در صفحه اینستاگرام خود با هشتگ #بوی_عیدی منتشر کنید تا از عید ۹۶۶  برای خودمان خاطره ای ماندگار بسازیم.

نویسنده: صدف حقیقت | تحریریه چیدانه

Article source: http://mahboobha.ir/news/1488629025-690/انواع-شیرینی-خانگی-عید-40-سوغات-ایرانی-خوشمزه

               
عکس محصول عکس محصول عکس محصول عکس محصول
     
آموزش کامل آشپزی و شیرینی پزی نسخه جدید آموزش کامل آشپزی و شیرینی پزی نسخه جدید مجموعه اول هنر آشپزی؛ نان و شیرینی کتاب هنر آشپزی و شیرینی پزی رزان
     

انواع غذا،سالاد،دسر،آش،شیرینی،63 نوع غذای ایرانی

آموزش کامل آشپزی و شیرینی پزی نسخه جدید

مجموعه‌ای شامل بیش از 300 کتاب هنر آشپزی با موضوع تهیه انواع نان، شیرینی و کیک

کامل ترین مجموعه دستور پخت غذاهای ایرانی و خارجی

     
12,900 تومان خرید  آموزش کامل آشپزی و شیرینی پزی نسخه جدید 13,900 تومان خرید آموزش کامل آشپزی و شیرینی پزی نسخه جدید 24,000 تومان خرید مجموعه اول هنر آشپزی؛ نان و شیرینی 31,000 تومان خرید کتاب هنر آشپزی و شیرینی پزی رزان
     
     
               
عکس محصول      
     
کتاب دایره المعارف آشپزی و شیرینی پزی      
     

کتاب جامع آشپزی و شیرینی پزی و سفره آرایی

     
     
30,800 تومان خرید کتاب دایره المعارف آشپزی و شیرینی پزی

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code